Наприкінці 2022 року, CD Projekt Red анонсували римейк першої частини The Witcher, який розробляють на новому рушії Unreal Engine 5. З того часу стало відомо лише те, що гра буде «однокористувацькою RPG у відкритому світі».

Це, на жаль, не дає великого уявлення про те, чим буде гра, та все ж певні здогадки можна зробити.

Коли римейк тільки но анонсували, Адам Бадовскі, керівник студії CD PROJEKT RED, сказав наступне:

«The Witcher — це те, з чого все почалося для нас, для CD PROJEKT RED. Це була перша гра, яку ми створили, і тоді це був великий момент для нас. Для нас дуже важливо повернутися сюди та переробити гру для наступного покоління геймерів, щоб вони відчули її такою ж великою, якщо не ще більшою. Співпраця з Fool’s Theory над проєктом є настільки ж захопливою, оскільки деякі люди раніше були залучені до ігор The Witcher. Вони добре знають оригінальний матеріал, вони знають, як сильно геймери чекали появи римейку, і вони знають, як створювати неймовірні та амбітні ігри. І хоча мине деякий час, перш ніж ми будемо готові поділитися подробицями, я знаю, що це буде варте очікування».

З його слів не важко здогадатися, що римейк є важливим для розробників, й що вони прагнуть передати досвід гравців з 2007 року сьогодні, але адаптувати його під сучасні реалії.

Оригінальна The Witcher була лінійною грою з набором локацій та актів. Гравці мали певну свободу дій, коли потрапляли на чергову закриту локацію, однак особливих переваг від дослідження світу насправді не було. Та навіть так, гра була насичена подіями й досліджувати той обмежений світ все одне було цікаво.

У римейку Fool’s Theory, які виконують основну роботу, разом з CD Projekt Red, які візьмуть на себе творче керівництво, цілком можуть це змінити, й швидше за все так і зроблять. Ймовірно нас очікує гра наповнена різноманіттям побічних активностей та завдань, схоже з тим, що ми бачили у The Witcher 3, але, сподіваюсь не нова The Witcher 3.

Fool’s Theory хоч і не випустила багато власних проєктів, але все ж має досвід у роботі над великими RPG. Вони допомагали у розробці Baldur’s Gate 3 та доповнень для Divinity: Original Sin 2, які доволі сильно відрізняються від того, чим є той же The Witcher 3.

Крім того, не можна забувати про ветеранів CD Projekt Red, які теж працюють у студії і які добре знайомі з серією The Witcher з самого початку.

Їх підхід до гри може дещо різнитися від того, що зараз роблять CD Projekt Red. Наприклад наступний проєкт студії, гра The Thaumaturge, яка вийде 5 грудня, це ізометрична покрокова RPG розроблена на Unreal Engine 5. Ця гра куди більше нагадує оригінальну The Witcher, аніж подальші ігри в серії.

Враховуючи, що окрім самого римейку, у серії The Witcher планується ще чимало ігор, включно з 4 частиною, римейк першої може стати ковтком свіжого подиху для прихильників, які хочуть більше пригод Ґеральда, але з новим поглядом.

Звичайно, існує і ймовірність, що для римейку просто візьмуть історію першої гри, додадуть нову бойову систему, відкритий світ та круту графіку, але все ж хотілося б побачити більше різноманіття у підході до франшизи. Що з цього вийде побачимо, сподіваюсь, скоро.