Польські студія Fool’s Theory (Seven, The Witcher Remake) та видавець 11 bit studios (This War of Mine, Frostpunk), анонсували рольову гру The Thaumaturge події якої розгортаюсь у Варшаві на початку XX сторіччя.

The Thaumaturge – ізометрична покрокова рольова гра на Unreal Engine 5 з глибоким сюжетом та свіжим (за словами авторів) поглядом на тактичні бої, створення персонажа та механіки розслідування, у якій гравцю доведеться робити чимало складних, неоднозначних виборів.

1905 рік, Варшава перебуває під імперським чоботом Росії. Населення, що складається з російських солдат, єврейських купців, польських міщан та людей багатьох інших націй (сподіваюсь українці теж будуть), є неоднорідним за походженням, поглядами й переконаннями, і, звісно ж, має суперечливі інтереси. Попри гнітючі обставини, столиця повниться контрастами життя, де розкішні світські вечірки тісно переплітаються з розбоєм у темних провулках бідних районів…

А ще фентезійна версія Варшави 1905 року кишить таємничими силами та чудернацькими неземними створіннями, яких називають салюторами. Їх сила підвладна лише тауматургам, магам, що розуміються на приборканні таких істот.

Автори The Thaumaturge обіцяють повну свободу рольового вибору; маніпуляції людьми, їх особливостями та слабкостями; глибоку кастомізацію персонажу, цікаві бойові техніки тощо.

Дати виходу у The Thaumaturge ще нема, але вже є сторінки у Steam, Epic Games Store та GOG. Тож додаємо до Списку бажаного, бо усі ігри, до яких долучається 11 bit studios, дійсно дуже непогані.