Remedy у листі інвесторам розповіла, що перезапускає розробку безплатного багатокористувацького шутера відомого як Project Vanguard.

У 2021 році компанія підписала угоду з Tencent щодо співпраці над проєктом, однак через стрімкий розвиток та ріст ринку багатокористувацьких шутерів, було прийняте рішення піти в іншому напрямку.

Відтепер проєкт отримав нове кодове ім’я — Kestrel, а розробники повернуться до фази роботи над концептом. Частина команди, що працювала над Vanguard, буде перекинута на інші проєкти, а основне керівництво залишиться працювати над Krestel.

Крім того, повідомляється, що разом з перезапуском, розробники також відмовились від ідеї розповсюджувати гру за моделлю free-to-play і натомість зроблять її платною.

Нова гра більше спиратиметься на основні сильні сторони Remedy та базуватиметься на багатьох функціях, активах і темах, уже розроблених для Vanguard.

«Ми досягли великих успіхів у розробці безкоштовних і багатокористувацьких ігор з Vanguard. Після ретельного розгляду ми вважаємо, що вибір нового напрямку, де гра буде побудована більше навколо основних компетенцій Remedy, є правильним шляхом. Ми створюємо ще одну особливу гру Remedy із постійною підтримкою Tencent у створенні чудового спільного багатокористувацького досвіду», – сказав Теро Віртала, генеральний директор Remedy Entertainment.