Компанія Tesla ніколи не вирізнялася високою якістю збірки своїх електромобілів, особливо на початку виробництва. Це загалом типово для автомобільних стартапів, які намагаються швидко наростити виробництво паралельно визначивши підходи до контролю якості. Проте Tesla вже складно віднести до починаючих автомобільних компаній, тому проблеми зі збіркою авто компанії не можуть не викликати здивування.

Одним з останніх таких прикладів стала перша поява на публіці матово-чорного електричного пікапа Tesla Cybertruck. Як підмітив автомобільний журналіст Данієль Голстон, якість збірки авто явно вимагає покращення.

Фото електромобіля зроблені зблизька показують проблеми зі стиками, нерівно встановлені деталі, великі зазори та не до кінця оброблені на заводі деталі.

Знімки Tesla Cybertruck показують низьку якість збірки електричного пікапа Маска

Окрім того, як помітив Голстон, через великий кузов та відносно невеликі дзеркала, Cybertruck скоріше за все матиме дуже велику «сліпу зону», тож водію потрібно буде більше покладатися на електронні системи.

Постачання Tesla Cybertruck першим покупцям має розпочатися вже 30 листопада, тому є висока ймовірність, що перші власники зіткнуться зі схожими проблемами збірки. Компанія поки що планує щорічно випускати 125 тис. Cybertruck, проте Ілон Маск на останньому дзвінку щодо фінансових результатів Tesla заявляв про плани наростити випуск до 250 тис. електричних пікапів у 2025 році. Загалом компанія має близько 2 мільйонів попередніх замовлень на Cybertruck, тож всім охочим отримати нову модель виробника доведеться почекати.