Виробники материнських плат активно готуються до виходу десктопних процесорів лінійки Ryzen 8000G. AMD попередньо розіслала мікрокод AGESA 1.1.0.0 для підготовки оновлених версій BIOS з підтримкою очікуваних APU. Поки офіційні строки запуску нових процесорів для платформи Socket AM5 не були оприлюднені, втім певні виробники вже відкрито орієнтують по термінам появи Ryzen 8000G.

GIGABYTE розкриває строки появи процесорів AMD Ryzen 8000G

Так компанія GIGABYTE у своєму офіційному прес-релізі вже заявляє про готовність бета-версій прошивок із впровадженим мікрокодом AGESA 1.1.0.0, які додають підтримку майбутніх APU. Самі нетерплячі вже можуть оновитись, втім поки особливої необхідності в цьому немає – відповідні процесори ще не представлені. Але у повідомленні тайванського виробника є недвозначний натяк на сроки доступності – поява майбутніх APU очікується до кінця січня наступного року. Вірогідно офіційний анонс процесорів з досить потужною інтегрованою графікою відбудеться раніше. Наприклад, під час проведення CES 2024 (9–12 січня 2024). А вже до кінця січня нові десктопні APU потраплять у продаж.

Нагадаємо, що майбутня лінійка Ryzen 8000G попередньо буде включати чотири моделі, основані як на архітектурі Zen 4, так і на комбінації Zen4+Zen4c з компактнішими обчислювальними ядрами. Нові APU також отримають інтегровану графіку Radeon 7x0M на базі RDNA3.