Google продовжують посилювати правила та вимоги до розробників, які публікують свої програми в Google Play. Відтепер розробникам потрібно буде тестувати свої застосунки протягом 2 тижнів з щонайменше 20 користувачами.

Напередодні розробники також тестували свої програми, однак це було більш опціонально, відтепер, всі нові зареєстровані акаунти, які хочуть оприлюднити свій застосунок, повинні будуть проводити тестування.

Це дозволить розробникам протестувати свою програму, виявити проблеми, отримати відгуки і переконатися, що все готово до запуску. Розробники, які створюють нові особисті облікові записи розробників, почнуть бачити цю вимогу в Play Console найближчими днями.

Ще однією зміною, яку впроваджує Google, є збільшення інвестицій у перегляд додатків перш ніж вони стануть доступні всі користувачам.

Щоб переконатися, що ми продовжуємо надавати безпечний і надійний досвід, наші глобальні команди перевірки тепер витрачатимуть більше часу на оцінку нових програм, щоб переконатися, що вони забезпечують цінну взаємодію з користувачем, яка не обманює користувачів безпосередньо у програмі чи через діяльність поза Google Play, і відповідає нашій політиці.

За словами компанія, ці зміни стосуватимуться здебільшого застосунків, які розробляються для дітей, або які вимагають певних дозволів на пристрої.

Також Google тепер висвітлюватиме застереження щодо того, як певний застосунок може працювати на різних типах пристроїв, та створюватимуть більше якісного локального чи регіонального контенту.

З наступного року компанія також планує додати позначку, яка вказуватиме на офіційні урядові програми.