Компанії Qualcomm та Iridium припиняють партнерство, яке мало забезпечити телефони на базі Android супутниковим зв’язком. Про це повідомляє PCMag.

Про угоду стало відомо на початку 2023 року. Тоді Qualcomm представила технологію Snapdragon Satellite, щоб смартфони преміумкласу могли підключатися до супутників мережі Iridium для обміну повідомлень.

Однак тепер Iridium заявляє, що з 3 грудня Qualcomm скасовує їхнє партнерство. Одна з можливих причин такого рішення – відсутність інтересу до Snapdragon Satellite з боку виробників смартфонів.

«Компанії успішно розробили і продемонстрували технологію; однак, незважаючи на цей технічний успіх, виробники смартфонів не включили цю технологію в свої пристрої», – зауважили в Iridium.

Тепер компанія збирається відновити співпрацю з іншими профільними виробниками, з якими співпрацювала раніше. Отже, альтернативне рішення може з’явитися.

До слова, це – не єдиний подібний проєкт. Приміром, незабаром на смартфонах може з’явитися супутниковий зв’язок Starlink. Йдеться про сервіс Direct to Cell, який дозволить обмінюватися файлами, текстовими та голосовими повідомленнями через супутникове з’єднання.