Просто зараз компанія Jeep переживає власну трансформацію в Україні: новий імпортер, нові дилери, нова лінійка автомобілів. Ось щойно стало відомо про старт продажів першої моделі – це кросовер Jeep Compass, що буде пропонуватись за ціною від 1 237 700 грн.

Доволі непогано, як за нинішніх часів. Особливо з урахуванням відомого імені Jeep. Але в чому підступ?

Кросовер Jeep Compass відверто немолодий – друга генерація моделі була представлена ще в 2016 році. Але ж в Україні стартують продажі вже оновленої версії: змінене «обличчя», нові фари та бампер, інші колісні диски. А головне – радикально оновлений салон: зверніть увагу на нове кермо, цифрову панель приладів, окремо встановлений 10-дюймовий дисплей. Виглядає непогано!

Можливо, підступ у використаній техніці? Так, кросовер Jeep Compass буде пропонуватись в Україні лише з переднім приводом (і це Jeep?!) та невеличким 130-сильним 1,5-літровим двигуном. Проте двигун не звичайний, а з гібридом MHEV 48V та, відповідно, додатковим електромотором потужністю 15 кВт або 20 «коней». Й все це поєднано з 7-ступеневою трансмісією DCT («робот» з двома зчепленнями). Отже, кросовер Jeep Compass відверто не робить ставку на потужність або повний привод, але має запропонувати гарну паливну економічність.

А як щодо комплектації? Для нас буде запропонована також лише одна версія Limited, проте з доволі непоганим оснащенням: шість подушок безпеки, система контролю рядності, розпізнавання дорожніх знаків, система екстреного гальмування, адаптивний круїз-контроль, двозонний клімат-контроль, камера заднього огляду, LED-фари, безключовий доступ та запуск двигуна, бездротова зарядка, мультимедійна система UConnect, салон з оздобленням «тканина/шкіра», підігрів керма та підігріви передніх сидінь. І все це – за 1 237 700 грн.

Наразі пропозиція виглядає й справді доволі цікаво. Проте ще більш цікаво дочекатись наступних автомобілів Jeep в Україні та дізнатись їх цінники.