Українська студія STELLARIUM анонсувала 2D-адвентюру «Голодний Шлях» / Famine Way, події якої відбуваються під час Голодомору 1932-1933 років.

Це історія про реалії Голодомору в Україні 1932-1933 років очима маленької Олени та її супутника-лелеки, про дві осиротілі душі, які вирушили шукати Життя та втрачених близьких. Це історія про мертве село на Харківщині, де, здається, не мало залишитися нічого живого після злочинної діяльності радянської влади.

Основа ігрового процесу «Голодного Шляху» / Famine Way – виживання обох героїв, осиротілої Олени та пораненого лелеки, а також подолання їх шляху: втеча з рідного села в пошуках близьких. У грі відсутні традиційні елементи комунікації, як то діалоги, описи та сутички, тому на перший план виходить дослідження ігрового світу через предмети оточення та музику.

Ціль гри пережити 2 місяці – місяць зими та місяць весни, дійти від трагічного чорно-білого смутку до світлішої надії. Під час подорож Олена має шукати ресурси для виживання та взаємодіяти з іншими персонажами під час кат-сцен.

У гри «Голодний Шлях» / Famine Way цікавий мальований стиль. В окремі моменти це схожі на книжкові ілюстрації дитячі малюнки, яки дають можливість побачити цей похмурий світ очима дитини. Історія подана через стилізовані під комікс кат-сцени: сни Оленки, її записи в зошиті та малюнки вугіллям.

Музика Famine Way – невіднятна частина атмосфери гри, яка компенсує відсутність тексту. Основним джерелом саундтреку виступає фольклор – колискові, обрядові пісні та інші поспівки Харківщини. Сопілка Оленки, подарунок від батька, один з основних елементів звукової сфери та гри в цілому.

Реліз 2D-адвентюри «Голодний Шлях» / Famine Way, розробка якої почалася лише влітку 2023 р. запланована на серпень 2024 р. Очікувана тривалість гри – 2-3 години. Крім цієї гри, студія STELLARIUM працює ще й над проєктом Great Hopes City про Україну 1990-х років. У Great Hopes City вже є сторінка у Steam та демо-версія.

Що ж, побажаємо студії STELLARIUM та грі «Голодний Шлях» / Famine Way успіхів. Тема Голодомору – дуже делікатна та болюча, бо майже у кожній українській родині є ті, хто постраждав від геноциду 1932-33 рр. Сподіваємось розробники усвідомлюють складність та відповідальність у цієї справи та зможуть донести нашу правду до західних гравців.

Нагадаємо, нещодавно ми з Сергієм Гальонкіним як раз обговорювали необхідність створювання ігор на українську тематику та популяризація нашої точки зору на історію.