Переговорний комітет акторської гільдії SAG-AFTRA схвалив попередню угоду про умови роботи з найбільшими кіностудіями. Це покладе край страйку, який вплинув на значну частину індустрії розваг Лос-Анджелеса. Про це пише Los Angeles Times.

Відповідне голосування відбулося 8 листопада після напруженого тижня перемовин. Лідери SAG-AFTRA працювали для того, щоб покращити умови трудового договору студій, яких представляє Альянс кіно- та телепродюсерів (AMPTP).

«Ми дійшли згоди щодо контракту, який дозволить членам SAG-AFTRA з усіх категорій побудувати стійку кар’єру, – повідомили в переговорному комітеті акторської профспілки. – Багато тисяч виконавців зараз і в майбутньому отримають користь від цієї роботи».

SAG-AFTRA не стала поки розкривати умови угоди, але комітет заявив, що трирічний контракт «оцінюється у понад $1 млрд». Договорів ще має бути ратифікований членами профспілки.

Нагадаємо, що голлівудські актори оголосили страйк в липні. Серед головних причин те, що студії хочуть отримати ШІ-копії акторів, щоб безплатно та без часових обмежень їх використовувати. Страйк тривав 118 днів та припиняється сьогодні, 9 листопада.