Бренд Honda готується до масштабних змін та оновлень в Україні: вже до кінця року до нас мають приїхати одразу дві важливі новинки! Пара нових кросоверів Honda CR-V та Honda ZR-V може істотно вплинути на позиції Honda в Україні й допомогти збільшити продажі. Але, завдяки чому? Що вони готові запропонувати? Зараз розповім…

Кросовер Honda CR-V: бестселер вже у шостому поколінні

Автомобіль Honda CR-V став популярний одразу з моменту свого дебюту ще в середині 1990-х років. Минуло більше чверті століття – й ось кросовер Honda CR-V зараз відкриває вже шостий розділ у власній історії. Цікаво, що з дебютом Honda CR-V шостого покоління, автомобіль не лише змінився ззовні, але й істотно збільшився у розмірах: плюс понад 10 см довжини!

Новий кросовер Honda CRV помітно змінився візуально: плаский та майже горизонтальний капот, вузькі фари та трьох-секційні ліхтарі, велика решітка радіатора. Крім нового дизайну, відтепер шосте покоління Honda CRV пропонує й нові розміри – довжина перетнула 4,7 метра, колісна база сягнула 2,7 метра. Під капотом нового автомобіля Honda CRV встановлено вже знайомий гібрид.

Йдеться про версію Honda CR-V e:HEV, яка побудована на основі атмосферного 2-літрового бензинового мотора та електродвигуна. Причому конструкція сучасних гібридів Honda така, що головним виступає саме електродвигун – то ж орієнтуємось на його показники потужності й крутного моменту: 184 к.с. та 335 Нм.

Можливо й не надто вражає – проте у випадку гібрида насправді мають вражати показники споживання палива: обіцяно лише 2,8 літра на 100 км по місту! А ось на трасі або у змішаному циклі революцій вже можна не чекати: 6,9 та 5,4-6,6 літра відповідно. Прискорення до «сотні» заявлено на рівні 9,4 секунди, максимальна швидкість має сягнути 187 км/год, привод – повний.

В залежності від ринку збуту, кросовер Honda CRV шостого покоління може запропонувати й інші силові агрегати: бензиновий 1,5-літровий турбомотор потужністю 193 к.с. або версію e:PHEV з акумулятором 17,7 кВт·год та запасом ходу до 82 км виключно на електроприводі. Але для України наразі заявлено лише один варіант – вищеописаний гібрид e:HEV.

А також для нас заявлена лише одна комплектація Elegance. Проте щодо переліку оснащення в цій комплектації – то, здається, обмежень геть немає: купа систем допомоги водію, шкіряний салон, двозонний клімат-контроль, панорамний скляний дах, мультимедійна система з сенсорним 9-дюймовим дисплеєм, бездротове підключення Apple CarPlay, легкосплавні 18-дюймові колісні диски тощо.

Серед нового оснащення для нового автомобіля Honda CR-V можна відзначити цифрову 10,2-дюймову панель приладів та адаптивні амортизатори: цікаво, як зараз поїде? Крім того, в переліку режимів руху до вже звичних «ECON» та «SPORT» тепер додано режим «SNOW».

Кросовер Honda CRV пропонується в одні комплектації Elegance, але складеній за принципом «все включено»: цифрова панель приладів, шкіряний салон, камера заднього огляду, клімат-контроль, «панорама». Цінник новинки Honda CRV теж один – від 1 999 900 грн або $53 тис.

Новий кросовер Honda CR-V очікується в Україні під самий кінець поточного року, перші партії автомобілів мають приїхати вже у грудні.

Кросовер Honda ZR-V: нова назва, новий клас?

Насправді навіть дещо раніше в Україні може з’явитись автомобіль Honda ZR-V, що має приїхати до нас вже до кінця поточного місяця. Не чули про такий автомобіль? Ось просте та зрозуміле позиціювання: кросовер Honda ZR-V на європейському ринку виступає проміжною ланкою між Honda CR-V та Honda HR-V.

Пропонуючи довжину кузова 4,57 метра та колісну базу 2,66 метра, кросовер Honda ZRV займає положення чітко між автомобіля Honda CRV (більше) та Honda HRV (менше). Цікаво, що в залежності від комплектації, дещо змінюється зовнішність: передній бампер, решітка радіатора, колісні диски тощо. Білий автомобіль Honda ZRV представлено в комплектації Elegance, синій автомобіль – це комплектація Sport. Проте у будь-якому випадку під капотом буде 2-літровий гібрид e:HEV.

Й це також ще одне підтвердження «проміжного» положення нового автомобіля Honda ZR-V відносного двох інших, вже відомих моделей. Адже гібридна система новинки Honda ZR-V побудована з використанням 2-літрового атмосферного двигуна, тут потужний електромотор (184 к.с та 315 Нм) – тобто, все схоже на Honda CR-V. Водночас автомобіль Honda ZR-V має лише передній привод – а це вже схоже на Honda HR-V.

Обіцяна непогана динаміка: прискорення до «сотні» за 7,8 секунди та 173 км/год максимальної швидкості. Й також обіцяні ще більш вражаючи показники споживання палива: лише 2,4 л на 100 км по місту. Але як воно буде насправді? Перевіримо вже згодом, коли перші автомобілі Honda ZR-V приїдуть в Україну. До речі, вони мають приїхати у комплектації Elegance.

Проте це той випадок, коли «один Elegance відрізняється від іншого»: все також багато подушок безпеки та ще більше систем допомоги водію, все також двозонних «клімат» та адаптивний «круїз», все також 9-дюймовий дисплей мультимедійної системи. Але сидіння вже мають оздоблення з тканини та механічні регулювання, відсутній панорамний дах, а панель приладів виконана на основі 7-дюймовго дисплею. Комплектація Honda ZRV простіше відносно Honda CRV; але ж і ціна відповідно нижча – від 1 799 900 грн або $48 тис.

То що очікує ці дві моделі-новинки в Україні, ще й з урахуванням чималих цінників? Відповідь на складне питання дасть лише час та продажі. Проте хочеться вірити, що ці продажі будуть досить помітними й ім’я Honda отримає нове дихання та новий поштовх до розвитку в нашій країні.