100 мільйонів людей щотижня користуються ChatGPT. Про це оголосив генеральний директор компанії OpenAI Сем Альтман на конференції для розробників, пише The Verge.

Після свого запуску майже рік тому ChatGPT визнали найбільш швидкозростаючим застосунком в історії. Лише за два місяці після запуску ним щомісяця користувалися близько 100 млн людей.

Цей показник справді вражає, адже, приміром, Facebook знадобилося близько чотирьох із половиною років, щоб досягти 100 млн користувачів. У Twitter на це пішло понад п’ять років, а в Instagram – трохи понад два роки.

Рекорд ChatGPT був перевершений сервісом Threads від Meta, який зібрав 100 млн користувачів менш ніж за тиждень після свого запуску в липні. Але показники Threads, схоже, знизилося в наступні місяці – станом на жовтень кількість активних користувачів становила трохи менш як 100 млн щомісяця.

Нинішнє оголошення про кількість користувачів ChatGPT примітне ще й тому, що це – офіційні дані OpenAI, а не оцінки сторонньої компанії. Можливо, це є спробою спростувати нещодавні повідомлення в медіа, буцімто популярність ChatGPT починає знижуватися.