Microsoft змінила правила та умови використання генеративних сервісів штучного інтелекту таким чином, що тепер зможе обмежувати доступ до них деяким користувачам. Про це повідомили The Register.

«Надмірне використання Служби Microsoft Generative AI Service може призвести до тимчасового обмеження доступу Клієнта до Служби Microsoft Generative AI», — йдеться у правилах.

Наразі невідомо, яким саме є «надмірне» використання сервісу, та які будуть умови обмеження доступу для користувачів.

Microsoft не перша компанія, яка вводить подібні обмеження для користувачів. OpenAI, наприклад, можуть зменшити кількість запитів, які може зробити один користувач, щоб більша кількість людей мала доступ до сервісу.

Midjourney, відомий сервіс для створення фотографій з допомогою ШІ, теж може обмежити користувача навіть якщо у нього безлімітний план:

«Якщо ви купуєте необмежений тарифний план, ми намагатимемося обґрунтовано запропонувати вам необмежений доступ до послуг. Однак ми залишаємо за собою право обмежити ваш ліміт, щоб запобігти погіршенню якості або перебоям у інших клієнтів».

Однак, різниця полягає у тому, що інші компанії більш прозоро розповідають про свої ліміти, в той час, як Microsoft поки поділилась лише оновленими правилами та угодами використання.