Засновника та колишнього CEO криптовалютної біржі FTX і трейдингової компанії Alameda Research Сема Бенкмана-Фріда визнали винним у масштабному шахрайстві та відмиванні грошей. Про відповідне рішення повідомляє TechCrunch.

Суд присяжних у США визнав колишнього мільярдера винним за всіма сімома пунктами обвинувачення. Шість із них пов’язані з шахрайством, а один – із відмиванням грошей.

Зважаючи на це, підсудному може бути призначено покарання у вигляді 115 років позбавлення волі. Однак вирок суду буде оголошено пізніше.

Сема Бенкмана-Фріда звинуватили у крадіжці мільярдів доларів коштів клієнтів FTX для покриття збитків його хедж-фонду Alameda Research, орієнтованого на криптовалюти. Під час судового процесу він заявив, що не обманював клієнтів FTX і не забирав їхні кошти, а Alameda «позичив» гроші у біржі.

Нагадаємо, що колишній мільярдер скористався бумом криптовалют, щоб накопичити статки, які оцінювалися в $26 млрд. Крах FTX у листопаді 2022 року після шквалу виведення коштів клієнтів знищив його статки й заплямував репутацію.