Рішення Mozilla змінити пошуковик за замовчуванням у браузері Firefox із Google на Yahoo виявилося невдалою ставкою, яка погіршила користувацький досвід. Про це розповіла CEO компанії Мітчелл Бейкер, пише Bloomberg.

Відповідну заяву вона зробила в інтерв’ю у 2022 році, яке продемонстрували під час нинішнього судового процесу проти Google. За словами Мітчелл Бейкер, Mozilla вирішила перейти на технологію Yahoo у 2014 році.

«Ця ставка провалилася, – пояснила Мітчелл Бейкер в інтерв’ю. – Пошуковий досвід, який Yahoo надавав користувачам Firefox, погіршився».

Вона також розповіла, що Yahoo погодилася платити Mozilla щонайменше $375 млн на рік порівняно з $276 млн, які пропонували в Google. Серед умов також було зменшення кількості реклами. Однак із часом Yahoo від цього відмовилася, тож кількість реклами зросла.

Зрештою, Mozilla повернулася до використання Google у 2017 році та подовжила угоду у 2020 році.

Нагадаємо, що недавно розпочався гучний судовий процес між Google та представниками Мін’юсту. В межах цієї справи урядові юристи намагаються довести, що Google придушив конкуренцію для лідерства у сфері інтернет-пошуку.