Зростання прибутків Intel та AMD свідчить про те, що ринок персональних комп’ютерів відновлюється після пандемії. Крім того, керівники обох компанії сподіваються, що інтеграція штучного інтелекту в ПК прискорить це зростання. Про це пише Reuters.

Керівники обох компаній говорили про стабілізацію ринку ПК під час інвесторських дзвінків щодо доходів за минулий квартал.

«Поява AI PC [ПК зі штучним інтелектом] є переломним моментом для індустрії ПК», – сказав генеральний директор Intel Пет Гелсінгер.

AI PC, або ПК із підтримкою штучного інтелекту – це комп’ютери з вдосконаленими чіпами, здатними запускати просунуті мовні моделі та програми на базі таких технології, безпосередньо на пристрої, а не у хмарі.

«Ми очікуємо деяке зростання до 2024 року, оскільки ми думаємо про появу AI PC [ПК зі штучним інтелектом] і деякі цикли оновлення Windows», – каже керівник AMD Ліза Су.

У III кварталі 2023 р. бізнес AMD, орієнтований на ПК, продемонстрував найсильніше зростання за останні два роки. У той самий час зниження доходу підрозділу ПК Intel було найповільнішим за останні вісім кварталів, що вже є суттєвим прогресом.

Що ж, здається в нас є нова категорія ПК і нове модне слово, яке виробники комп’ютерного заліза будуть повторювати протягом декількох наступних років – AI PC.