Британська компанія Threads Software Limited погрожує подати до суду на Meta за використання назви Threads. Про це повідомляє Engadget.

Threads Software Limited займається розробкою програмного забезпечення. Вона стверджує, що володіє торговою маркою «Threads» із 2012 року.

За інформацією британської компанії, Meta намагалися викупити в неї домен threads.app. Однак відповідні чотири пропозиції були відхилені. Зрештою влітку технологічний гігант запустив платформу Threads, а акаунт Threads Software Limited у Facebook видалили.

Тепер британський розробник заявляє, що дає Meta 30 днів на те, щоб компанія припинила використовувати назву Threads. Інакше вона готова звернутися до судів Великої Британії за судовою забороною.

«За минулі 10 років ми зробили великі інвестиції в назву Threads, і ми не хотіли б потенційно списати ці інвестиції просто тому, що Meta сподобалася назва…», – йдеться в блозі британського розробника.

До слова, раніше повідомлялося, що Ілон Маск та X, яка до ребрендингу мала назву Twitter, забрали акаунт @Х у його першого користувача.