Як каже компанія Apple, iMac 24 став найпопулярнішим комп’ютером в категорії all-in-one у світі. Пропустивши оновлення до процесорів M2, сьогодні нарешті він отримав апгрейд, й очікувано, одразу до M3. На відміну від лінійки MacBook Pro, тут менше нових опцій та деталей.

iMac 24 поки що залишається єдиною опцією розміру для AIO від Apple. Комп’ютер так і не змінив два варіанти компонування, де в базовій версії є лише два Thunderbolt 4, а в дорожчій — ще два USB 3. Від цього також залежить: кількість опцій кольору корпусу (4 або 7 відповідно), базовий набір маніпуляторів (з більшою кількістю портів не треба доплачувати за бездротову Magic Keyboard з Touch ID) та наявність Ethernet-порту (який додатково встановлюється в простішу версію комп’ютера за доплату в $30).

Ще одна різниця таких комплектацій полягає у компонуванні процесора, який у дорожчій версії має 10, а не вісім графічних ядер. ЦП при цьому в них однакові — по чотири продуктивних та енергоощадних ядра.

Як розповідає компанія в презентації, новий iMac з M3 вдвічі швидший за версію з M1. У порівнянні з «найпопулярнішою 27-дюймовою версією з Intel», новинка має бути у 2,5 рази швидшою, а продуктивність «найпопулярнішої 21,5-дюймової версії iMac» перевищить у чотири рази. Про які саме моделі йшлося в таких порівняннях Apple, звісно, не уточнювала.

Scary fast: iMac 24 з Apple Silicon вперше оновили

Заразом нова модель зможе запропонувати більший обсяг оперативної пам’яті (до 24 ГБ) та накопичувача (до 2 ТБ). Комунікаційні можливості покращилися до Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3.

Scary fast: iMac 24 з Apple Silicon вперше оновили

Більшість інших характеристик не змінювалася: до семи опцій кольорів (Blue, Green, Pink, Silver, Yellow, Orange, Purple), 24-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 4,5K, «студійні» мікрофони, камера 1080p FaceTime HD, шість динаміків, 3,5 мм Jack тощо. Розміри та вага збереглися від попередника.

Scary fast: iMac 24 з Apple Silicon вперше оновили

Цікаво, що комплектні бездротові Magic Keyboard, Magic Mouse та/або Magic Trackpad все ще використовують для заряджання Lightning. Відповідний кабель буде в коробці.

Scary fast: iMac 24 з Apple Silicon вперше оновили

Початкова вартість нового iMac становить $1 299, а охочим мати більше варіантів кольорів та трохи потужнішу графіку доведеться заплатити від $1 499. Як і нові MacBook Pro, оновлений iMac вже можна передзамовити в США, а надходити до покупців замовлення почнуть 7 листопада.

Scary fast: iMac 24 з Apple Silicon вперше оновили

Повний запис презентації Scary Fast: