G5 Games, ігрова компанія, яка в Україні має 364 працівники, відновлює свою роботу на російському ринку. Про це повідомляють Gamedev.DOU.

Gamedev.DOU отримали доступ до листа, який головний виконавчий директор компанії Влад Суглобов розіслав працівникам:

«Півтора року тому ми відключили апдейти та завантаження наших ігор у рф. Реальність така, що ринок рф у доларовому еквіваленті відтоді виріс. За нашими оцінками, з нього пішло приблизно 18% компаній, що працюють на Заході. Решта зайняла їхню частку. У поточній ситуації відсутності зростання наших ігор та великих нових хітів, на тлі слабкої динаміки ринку ігор загалом, ми не можемо ігнорувати ринки збуту. Ми позначили свою позицію, ми були відсутні на ринку протягом тривалого часу, але з огляду на реалії я вирішив повернути наші власні ігри на ринок рф для того, щоб отримати додатковий дохід, який допоможе нам стабілізувати ситуацію в компанії».

Повідомляється, що хоч G5 Entertainment AB заявили, що покинули ринок росії, насправді їх офіси й надалі працювали. Це при тому, що G5 Games є восьмою за розміром ігровою компанією в Україні за рейтингом серпня. Сама компанія поки що не коментує оприлюднений лист.