Поки що смартфони Google Pixel не вигравали попередні порівняння продуктивності. Не дивлячись на флагманські характеристики та загальні можливості цих смартфонів, від конкурентів вони все ж трошечки відставали. YouTube-канал PhoneBuff все одно продовжує відстежувати продуктивність флагманів й в новому відео порівняв Google Pixel 8 Pro з iPhone 15 Pro Max.

Обидві моделі були представлені не так давно й кожна з них має свої переваги. Так, Google Pixel 8 Pro може запропонувати значно більше оперативної пам’яті (12 ГБ проти 8), тоді як iPhone 15 Pro Max використовує швидший NVMe-накопичувач, а не UFS 3.1. Кожен з них також має процесор власного виробництва (Tensor G3 та A17 Pro відповідно), та, звісно, власні операційні системи.

Саме порівняння передбачає два цикли запуску однакового набору застосунків, серед яких є соціальні мережі, стримінгові сервіси, ігри, камери тощо. Смартфон має запустити застосунок, дочекатися завантаження та виконати певну дію (наприклад, зробити фото запускаючи камеру). Після першого запуску тест також проводиться у зворотному порядку для перевірки, чи довго застосунки «тримаються» в фоні. Перемагає найшвидший.

В результаті, на жаль, цього року Google Pixel 8 Pro не вдалося втримати темп конкурента. Спочатку він спромігся відірватися, але щойно тест дістався завдання обробки відео, як «лідер перегонів» змінився. Порівняно з iPhone, Pixel також повільніше завантажував ігри. 12 ГБ ОЗП теж не допомогли пристрою в повторному запуску застосунків.

Так, Google Pixel 8 Pro виконав першу частину тесту за 2 хвилини та майже 28 секунд, а на другу частину знадобилася ще хвилина. Своєю чергою iPhone 15 Pro Max закінчив перший раунд за 2 хвилини, а другий — за 48 секунд. Таким чином смартфон від Apple встиг пройти майже всю дистанцію за той самий час, який знадобився Pixel лише на першу частину.

Фінальний час виконання всіх завдань для Google Pixel 8 Pro склав 3 хвилини 28 секунд, а для iPhone 15 Pro Max — 2 хвилини 48 секунд.