В межах ініціативи «Зроблено в Індії» загальний обсяг виробництва мобільних телефонів у країні в період 2014-2022 років перетнув позначку в 2 млрд одиниць. Про це йдеться у звіті Counterpoint Technology.

Також підрахунки свідчать про середньорічні темпи зростання на 23%. Його зумовили сильний внутрішній попит, підвищення цифрової грамотності та державна підтримка. Тут запроваджували різні програми, щоб збільшити місцеве виробництво та додану вартість. Зрештою Індія стала другою найбільшою країною-виробником мобільних телефонів.

«Ми бачили, як місцеве виробництво зростало протягом багатьох років, щоб задовольнити внутрішній попит. У 2022 році понад 98% поставок на загальному індійському ринку були (в межах ініціативи – ред.) «Зроблено в Індії», порівняно з лише 19%, коли нинішній уряд прийшов до влади у 2014 році», – сказав директор із досліджень Counterpoint Тарун Патак.

Він додав, що багато компаній створюють в країні підрозділи з виробництва мобільних телефонів та комплектуючих, що призводить до зростання інвестицій, збільшення кількості робочих місць та загального розвитку екосистеми. Уряд має намір скористатися різними схемами, щоб перетворити Індію на «центр виробництва та експорту напівпровідників».

«У майбутньому ми можемо побачити зростання виробництва, особливо смартфонів, оскільки Індія прагне подолати цифровий розрив між містом і селом, а також стати потужним експортером мобільних телефонів», – підкреслив Тарун Патак.

Нагадаємо, що уряд Індії ініціював конкурс на розробку індійських браузерів. Міністерство електроніки та інформаційних технологій (MeitY) оголосило конкурс з розробки браузерів із метою заохочення місцевих талантів та зменшення залежності країни від браузерів іноземної розробки.