В Roblox, неймовірно популярній серед підлітків та дітей багатокористувацькій грі, проводять протести в підтримку Палестини. Про це розповіли TechCrunch.

Користувачка salsabeel в соціальній мережі X розповіла про те, що її 15-річна двоюрідна сестра, яка не могла відвідати протести у реальному житті, приєдналась до протестів всередині гри. Цей пост має вже понад 6 мільйонів переглядів.

Після цього та інших постів і ТікТоків, кількість людей, які почали приєднуватися до протестів у грі значно зросла. Так, наприклад, малайзійський сервер, на якому проходили протести, відвідали вже понад 157 тисяч разів.

В Roblox влаштовують протести в підтримку Палестини

Звичайно, що на сервери заходили й люди з іншими поглядами на ситуацію чи користувачі, які розповсюджували антисемітські тези у чаті. Однак спільнота здебільшого змогла впоратися з набігами таких зловмисників самотужки.

Розробники розповіли TechCrunch, що вони теж пильно слідкують за серверами з такими протестами, аби на них не розповсюджували мову ворожнечі:

«Ми маємо команду експертів із тисяч модераторів разом із автоматизованими інструментами виявлення для моніторингу нашої платформи та вживатимемо швидких заходів проти будь-якого вмісту чи осіб, які порушують наші стандарти».