Компанія HMD, яка створила нове покоління ремонтопридатних смартфонів Nokia, увійшла до списку найкращих винаходів 2023 року за версією журналу TIME, завдяки Nokia G22. Модель із дизайном QuickFix дозволяє користувачам відремонтувати його самостійно в домашніх умовах.

Щорічний список найкращих винаходів 2023 року за версією TIME включає 200 інновацій, які здатні змінити наше життя, в нього й потрапив смартфон Nokia G22 від HMD. Модель була створена у співпраці з відомою компанією з ремонту електроніки iFixit, через яку користувачі можуть замовляти набори QuickFix онлайн, щоб самостійно замінити тріснутий екран, погнутий зарядний порт або стару батарею. Як зазначають в HMD, в Україні замінні деталі до ремонтопридатних смартфонів будуть доступні вже найближчим часом.

Nokia G22 названо одним з найкращих винаходів 2023 року за версією TIME

Нагадаємо, що Nokia G22 отримав 6,52-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 720p і частотою 90 Гц та краплеподібним вирізом для 8-мегапіксельної селфі-камери, а також тріо задніх камер, включаючи 50-мегапіксельну основну, 2-мегапіксельний сенсор глибини та 2-мегапіксельну макрокамеру. Апарат працює на базі процесора Unisoc T606 і має 4 ГБ оперативної та 64 ГБ постійної пам’яті. Розблокування здійснюється за допомогою сканера відбитків пальців, розташованого збоку, окрім того, Nokia G22 має захист від пилу та води за стандартом IP52.

На сьогодні смартфон доступний в Україні за ціною від 5399 гривень.