Міністерство цифрової трансформації та ЛУН.Місто розроблять мапу провайдерів, які можуть забезпечити користувачів інтернетом до 72 годин під час знеструмлень. Сторони підписали меморандум про співпрацю. Про це йдеться в повідомленні Мінцифри у Telegram.

«Українці зможуть перевірити, чи надає їхній провайдер такий інтернет. Або вибрати найближчого та подати заявку на підключення. Це дасть змогу залишатися онлайн навіть під час тривалих знеструмлень», – сказано в повідомленні.

Це також допоможе не перевантажувати мобільні мережі – чим більше людей буде підʼєднано до Wi-Fi, тим довше залишатиметься стабільний мобільний зв’язок. Найближчим часом така карта буде доступна мешканцям Києва.

«Інформуватимемо вас про різні технології, що дають змогу бути онлайн під час можливих блекаутів. Залишайтеся на звʼязку попри відключення», – додали в Мінцифри.

До слова, влітку уряд підтримав законопроєкт Мінцифри, що дасть змогу мобільним операторам отримувати землю для будівництва базових станцій за 1–3 місяці замість 6. Завдяки цьому десятки тисяч українців у селах удвічі швидше будуть із 4G та якісним зв’язком.