Нещодавно Sony представила оновлену PlayStation 5 з опціональним Blu-ray приводом. Як виявилось, для того, аби дисковод почав працювати, користувачам обов’язково потрібне буде інтернет з’єднання. Про це повідомляють VGS.

Це стосується не лише версії з опціональним дисководом, а навіть версії з Blu-ray приводом в комплекті, тож покупцям у будь-якому випадку знадобиться інтернет з’єднання для того, аби він почав працювати. Однак це потрібно лише при першому з’єднанні, далі все працюватиме і без інтернету.

Інформація про це з’явилась після того, як користувач CharlieIntel у X (екс-Twitter) поділився фотографіями бандлу PlayStation 5 з Call of Duty: Modern Warfare III.

Blu-ray привід на нових PlayStation 5 вимагатиме інтернет для першого підключення

Ймовірніше за все, вимога мати інтернет з’єднання пов’язана з мірами безпеки та для того, аби запобігти піратству та нелегальному ремонту.

Деякі користувачі висловили своє занепокоєння в тому, що Sony в майбутньому можуть відключити сервер, який відповідає за подібні з’єднання на пристрої й невідомо, як це вплине на саму консоль.