Коли йдеться про роботу у великих приміщеннях, сигналу Bluetooth-передавачів не завжди може вистачати, коли, скажімо, навушники опиняються далеко від смартфона чи комп’ютера. Разом з новими платформами Snapdragon 8 Gen 3 та Snapdragon X Elite, компанія Qualcomm також анонсувала нові аудіочипи S7 та S7 Pro, і останній має допомагати у таких випадках.

Про це розповідає видання Endgadget.

Так, коли сигналу Bluetooth не вистачатиме навушникам, вони зможуть переходити до Wi-Fi, забезпечуючи користувача достатнім зв’язком для передачі звуку без втрати якості. При цьому навушники (чи інші аудіопристрої) підтримуватимуть локальні діапазони 2,4, 5 та 6 ГГц. Технологія отримала назву Qualcomm XPAN (Expanded Personal Area Network). 

Нові аудіочипи Qualcomm S7 Pro використовуватимуть Wi-Fi для збільшення радіуса роботи бездротових навушників та аудіосистем

До того ж з допомогою ШІ пристрої зможуть забезпечити шумопоглинання або пропуск зовнішніх звуків (ANC) у навушники, й на цей раз компанія обіцяє значне покращення таких можливостей. Ці функції вже однакові для S7 та S7 Pro.

Проте скористатися всіма перевагами навушників та колонок з S7 та S7 Pro зможуть лише користувачі смартфонів та ноутбуків з новими платформами Qualcomm (Snapdragon 8 Gen 3/X Elite).

Ну і з огляду на дати релізів перших таких гаджетів, відповідні навушники та аудіосистеми доведеться почекати.