Ні для кого не буде таємницею, що Microsoft намагаються просувати свій браузер, Microsoft Edge, всіма можливими способами та всіляко відговорити завантажувати Chrome різними підказками. Тепер, як помітили The Verge, цього стане ще більше.

Якщо ви намагатиметесь завантажити Chrome з Microsoft Edge через Bing, у вас з’являтиметься 3 різних підказки. Якщо шукати через Google, то перша підказка з очевидних причин не з’являтиметься.

Після цих трьох підказок, які так і натякають на бажання компанії втримати користувачів у власному браузері, з’явиться ще одне опитування, в якому Microsoft намагатимуться дізнатись, чим вас не влаштовує Edge.

Microsoft Edge

Особисто в мене це опитування поки не з’являлось, на відмінну від попередніх трьох підказок, однак враховуючи історію Microsoft з браузерами, буде не дивно, якщо це далеко не останнє таке нововведення.

В останні роки Edge обріс чималою кількістю корисних функцій й, можна сказати, став дійсно хорошим браузером, але подібні підказки та намагання просунути його кожному користувачу мають дещо негативний ефект.

Хоча тут варто відзначити, що Google теж не цураються подібних методів й часто рекомендують встановити Chrome, коли ви використовуєте Google Docs, Sheets чи інші продукти компанії. Єдина різниця у тому, що компанія не може просувати свій браузер ще й через Windows.