Можна лише дивуватись тому, як відносно невелика компанія Mazda дозволяє собі «грати свою гру» та створювати дуже цікаві автомобілі.

Нехай в цьому випадку йдеться лише про концепт Mazda Iconic SP, але ж все одно – у його вигляді маємо класичне 2-дверне купе з роторним двигуном! Нічого не нагадує? А якщо додати висувні фари та довгий капот з салоном, посунутим назад? Та це ж наступник Mazda RX-7!

Щоправда, виконаний відповідно до реалій часу. Під капотом концепт-кара Mazda Iconic SP й справді встановлено двосекційний роторний двигун, проте він використовується як генератор для отримання електричної енергії – яка, відповідно, живить електромотор потужністю 370 «коней».

Крім того, передбачено можливість підзарядки проміжного акумулятора та використання силової установки лише як генератор: наприклад, для живлення будинку. А роторний двигун може працювати на водні або іншому вуглецево-нейтральному пальному.

Всередині компактного 4,18-метрового купе можна побачити нове компонування салону – з масивним центральним тунелем та витонченим спортивним кермом. Якщо додати два пласкі дисплеї, то компонування салону концепту Mazda Iconic SP раптом нагадає… та невже Porsche?!

Звісно, концепт – це ще не серійний автомобіль. Проте так хочеться вірити, що Mazda Iconic SP перетвориться на реальне спортивне купе. Адже компанія Mazda й справді вміє дивувати та запускати в серію дуже оригінальні автомобілі.