Південнокорейська технологічна компанія Naver створить платформу цифрових двійників для п’яти міст у Саудівській Аравії. Про відповідну угоду між компанією та урядом країни повідомляє Yonhap.

Цифровий двійник – це віртуальне відтворення реального об’єкта або простору, яке є його цифровим аналогом для практичних цілей, таких як моделювання, інтеграція, тестування та обслуговування.

Вартість контракту не розголошують, але інформовані джерела кажуть, що йдеться про понад $100 млн. У межах контракту Naver створить цифрові двійники для міст Ер-Ріяд, Медіна, Джидда, Даммам та Мекка.

Планується, що майбутні цифрові двійники стануть основою для створення «розумних» міст і державних цифрових послуг, включаючи міське планування, моніторинг і прогнозування стихійних лих.

Платформу створять на основі хмарної технології Naver, а її експлуатація почнеться вже у 2024 років. Вона буде відкрита для стартапів та установ Саудівської Аравії. Це має сприяти створенню різних послуг, пов’язаних із картами на основі штучного інтелекту або інформацією про дорожній рух.