Сучасні гаджети непогано ставляться до занурення у воду, проте мають свої ліміти. В більшості випадків флагманські продукти пропонують захист від води та пилу, а окремі моделі «розумних» годинників навіть дозволяють пірнати з ними на глибину до 100 метрів. Так, перша модель Apple Watch Ultra вже могла витримувати подібні навантаження.

Один з читачів видання 9to5Mac, Амір Нурані, розповів власну історію випадкового випробування свого годинника Apple Watch Ultra першого покоління. Відпочиваючи на озері Тревіс в Техасі, пан Нурані загубив гаджет у воді, приблизно на 30-метровій глибині. Одразу знайти його не вдалося навіть за допомоги водолазів.

На той момент користувачу вже не залишалося нічого іншого, як про всякий випадок увімкнути Lost Mode через Find My на iPhone (таким чином на годиннику з’являються контактні дані на випадок знахідки), та продовжувати відпочинок вже без годинника.

Однак на цьому історія не закінчилася. За три місяці по тому пан Нурані отримав дзвінок від іншого дайвера, який знайшов годинник. За цей час Apple Watch Ultra встигли вкритися брудом, більшої частини якого вдалося позбавитися, й ба більше — після ще кількох днів на зарядному пристрої годинник навіть увімкнувся й продовжив працювати.

Раніше цього року вже була подібна ситуація з iPhone 11, який так само втратили в бразильському озері Параноа, де смартфон протягом тижня пролежав на дні, після чого так само продовжив працювати.