Google представили нову інтерактивну функцію в Google Search, яка з допомогою штучного інтелекту допомагатиме користувачам вивчати англійську мову.

Функцію зараз запускають в Аргентині, Колумбії, Індії (гінді), Індонезії, Мексиці та Венесуелі. В майбутньому компанія розширюватиме цю програму й на інші країни та мови.

Система видаватиме вам персоналізовані відгуки щодо доречності відповіді на запитання чи граматичних помилок, які можна виправити разом з кількома варіантами відповіді різних ступенів складності.

Google допомагатиме вивчати англійську прямо в пошуку

Серед нових технологій, які компанія розробила для цієї функції, є контекстний переклад, який допоможе користувачам перекладати окремі фрази зберігаючи їх контекст у реченні. Для цього використовуватимуть нову модель глибокого навчання, розроблену у співпраці з командою Google Translate, Deep Aligner.

Однією з ключових речей у новому помічнику буде відгук про граматику. Google використовуватимуть моделі граматичної корекції письмового тексту на автоматичне розпізнавання мови. Таким чином система зможе автоматично роботи пропозиції щодо виправлення помилок у реченнях.

Також нова функція проводитиме семантичний аналіз, щоб допомагати користувачам правильно та зрозуміло висловити свою думку.

Варто зазначити, що цей новий інструмент був розроблений не для того, аби вивчати англійську з нуля, а більш як помічник в практиці, поки ви користуєтесь іншими навчальними сервісами та ресурсами, як-от особисте репетиторство, мобільні програми та курси.