Вже 26 жовтня 2023 р. у кінотеатрах України починається прокат історичної драми Boudica: Queen of War / «Королева Боудіка» з українкою Ольгою Куриленко у головній ролі.

Заснована на реальних подіях стрічка розповідає про повстання кельтського племені іценів під керівництвом королеви Боудіки проти римських загарбників у 60-61 р. н.е. Римляни, попри дану обіцянку, відібрали землі іценів, саму королеву висікли, а двох її доньок зґвалтували. Боудіка підняла армію у 250 тис. воїнів, спалила римські міста Камулодунум (Кольчестер), Лондініум (Лондон) та Веруламіум. І хоча іцени врешті-решт програли добре навченим легіонерам, королева Боудіка досі вважається символом британського супротиву загарбникам.

Режисер стрічки Boudica: Queen of War / «Королева Боудіка» Джессі В. Джонсон не має у своєму портфоліо фільмів з високими оцінками, тож на щось незвичайне сподіватися не варто. Але це дійсно цікава історія, до того ж з українською актрисою, яка, до речі, народилася у тимчасово окупованому Бердянську, у головній ролі.