X Ілона Маска стягуватиме плату з нових користувачів у Новій Зеландії та на Філіппінах

Платформа X Ілона Маска стягуватиме з нових користувачів $1 на рік за доступ до ключових функцій соцмережі. Про це пише The Fortune із посиланням на джерела.

Компанія почне стягувати плату з нових користувачів у Новій Зеландії та на Філіппінах. Це стане однією з найбільш значущих змін після її придбання Ілоном Маском майже рік тому.

У компанії підтвердили інформацію про плату для нових користувачів. Тут пояснили цей крок як спосіб стримати поширення ботів і спаму на платформі, а не як прагнення заробити гроші.

Щорічна плата відкриє користувачам доступ, приміром, до можливості писати пости, відповідати на них та цитувати. Поки неясно, чи запровадять ініціативу для людей з інших країн, а якщо й так, то коли.

За словами Ілона Маска, користувачі зможуть безкоштовно читати платформу, а от за можливість писати на ній треба буде заплатити вказану суму.

«Це єдиний спосіб боротися з ботами, не блокуючи реальних користувачів, – підкреслив він. – Це не зупинить ботів повністю, але маніпулювати платформою буде в 1000 разів складніше».

Нагадаємо, що недавно користувачі платформи X отримали змогу блокувати відповіді на свої дописи з боку безплатних акаунтів.