MrBeast назвав шахрайством рекламу в TikTok, яка використовує його ШІ-версію

Зірка YouTube MrBeast, справжнє ім’я якого Джиммі Дональдсон, назвав шахрайством рекламу в TikTok, яка використовує його ШІ-версію. Про це пише CNBC.

Мова про рекламний ролик, у якому MrBeast нібито пропонує iPhone за $2. Подібні фальшиві оголошення зірка називає значною проблемою.

«Багато людей отримують цю фальшиву шахрайську рекламу з моїм зображенням… Чи готові соціальні медіа-платформи впоратися зі зростанням кількості фальшивих оголошень зі штучним інтелектом? Це серйозна проблема», – зазначив він.

Втім, із такою ситуацією зіткнувся не лише Джиммі Дональдсон. Приміром, штучний інтелект використали для того, щоб скопіювати актора Тома Хенкса для реклами стоматології. Дозволу в нього ніхто не запитав. У своєму повідомленні в одній із соцмереж Том Хенкс зауважив, що не має нічого спільного зі створеним ШІ фейком.

Проти подібних підходів також висловилася донька покійного актора та коміка Робіна Вільямса – Зельда Вільямс. Вона назвала тривожними ШІ-відтворення батька, циркулюють в мережі.

Раніше повідомлялося, що голос актора Стівена Фрая було вкрадено з аудіокниг про Гарі Поттера та відновлено за допомогою ШІ.