Видання CARSCOOPS стверджує, що так! Знову – так! Важливе уточнення, оскільки майбутнє автомобіля Mazda6 останнім часом було під питанням.

Колись давно планувалось створення нової платформи під великі автомобілі Mazda: поздовжнє розташування мотора, чотири або шість циліндрів, задній або повний привод, гібриди. Все це ми побачили на прикладах Mazda СХ-60 та Mazda СХ-90, й одночасно з ними до випуску планувався седан Mazda6. Проте витрати на запуск нової платформи та нових моделей виявились настільки високими, що компанія Mazda вирішила акцентувати увагу лише на більш прибуткових кросоверах, залишився «шістку» під великим питанням.

Й ось тепер все виявилось так, що саме кросовери дають майбутнє для седана Mazda6! Адже, за першими звітами, новинки Mazda СХ-60 та Mazda СХ-90 виявились дуже прибутковими – у компанії є гроші. Й водночас впровадження нового автомобілю на платформі, яка від початку до цього готувалась, не виглядає чимось надскладним.

Отже, якщо все спрацює, то через кілька років ми все ж побачимо седан Mazda6 – але вже з заднім приводом та поздовжнім розташуванням двигуна. Якщо додати потужний 6-циліндровий «турбо» або PHEV-гібрид (що вже зараз є у Mazda СХ-60), то Mazda6 зможе вигідно підняти своє позиціювання.

А ви б хотіли побачити новий легковий автомобіль, а не черговий кросовер?