Креативники Disney Animation з нагоди столітнього ювілею, який студія святкує 16 жовтня, створили короткометражний мультфільм «Одного разу в студії» / Once Upon a Studio. У ньому з’явилися 543 персонажі з понад 85 повнометражних та короткометражних фільмів. Про це пише Variety.

Над мультфільмом працювали режисери Ден Абрагам і Трент Коррі. За задумом, події відбуваються в кінці робочого дня на студії Волта Діснея в Бербанку.

Студія перетворюється на чарівне місце, коли її залишає Берні Меттінсон. Він працював тут протягом 70 років над такими фільмами, як «Леді та бродяга» (1955) та «Сто один далматинець» (1961). Міккі Маус і Мінні Маус сходять з фото та кличуть друзів зібратися на офіційний портрет з нагоди 100-річчя студії.

Над втіленням проєкту працювали не один місяць. І це зрозуміло, адже треба було «оживити» таких персонажів, як Білосніжка, Джин, Аріель, Белль, Пітер Пен, Венді. Загалом від руки були намальовані 80% персонажів, а решту відтворили на комп’ютері. Режисери хотіли, щоб кожен персонаж виглядав так, ніби щойно зійшов із екрану.

Мультфільм має кілька особливостей. Приміром, в його озвученні взяли участь щонайменше 40 акторів, які працювали над оригінальними стрічками. Це Джоді Бенсон (Аріель), Джеремі Айронс (Шрам), Ідіна Мензел (Ельза) й Крістен Белл (Анна).

Ще одна особливість – «повернення» Джина покійного Робіна Вільямса. Для його відтворення не застосовували штучний інтелект. Натомість у мультфільмі використали уривки з оригінальних записів. Загалом «Одного разу в студії» триває близько 9 хвилин.