Близько 4,3 млрд людей, або 55% населення світу, мають смартфони. Про це свідчать дані Асоціації GSM (GSMA), які вона оприлюднила у звіті «Мобільний доступ до інтернету» (Mobile Internet Connectivity), пише GSMArena.

За інформацією організації, користувачами мобільного інтернету зараз є 4,6 млрд людей, з них 4 млрд отримують доступ до послуг, використовуючи саме смартфони.

В Асоціації також зауважили, що 69% власників смартфонів у Північній Америці, Східній Азії та Тихоокеанському регіоні користуються пристроями з підтримкою 4G.

А от більшість користувачів у країнах Африки на південь від Сахари все ще покладаються на 3G-зв’язок. Подібна ситуація спостерігається і на Близькому Сході та в Північній Африці, де кожен третій мобільний користувач все ще використовує 3G-інтернет.

Той факт, що використання мобільного інтернету зростає, не дивує. Однак приблизно в 3,4 млрд людей зв’язку немає. За даними GSMA, відсоток людей, які живуть в районах з мобільним широкосмуговим доступом, але не користуються ним, становить 38%.

Розрив у доступі до інтернету особливо відчутний у країнах Африки на південь від Сахари та Південної Азії, де відповідно 59% та 52% населення не мають доступу до інтернету.

Також у GSMA зазначили, що 600 млн, або 8% населення світу, досі користуються інтернетом за допомогою звичайних телефонів.

Гендиректор організації Матс Гранрид переконаний, що відсутність зв’язку позбавляє мільярди людей доступу до життєво важливих послуг і можливостей отримання доходу.

Раніше стало відомо, що iPhone від Apple залишається найбільш популярним смартфоном серед американських підлітків. Про це свідчать результати опитування інвестиційного банку Piper Sandler.