Ледь встиг iPhone 15 з’явитися на ринку, як вже почались активні розмови про наступний флагман Apple. Аналітики очікують, що в iPhone 16 Pro з’явиться підтримка швидшого модема 5G та Wi-Fi 7, а також нова ультраширока лінза. Про це пишуть 9to5Mac.

Джефф Пу, аналітик із Haitong International Securities, розповів, що смартфони будуть на 0,2 дюйма більшими за попередні моделі. Через збільшення розмірів, iPhone 16 Pro зможе отримати таку ж тетрапризматичну лінзу для 5-кратного оптичного збільшення як в iPhone 15 Pro Max.

Ще одним оновленням для системи камер буде ультраширока лінза на 48 Мп. Цей компонент був здебільшого незмінним з анонсу iPhone 13 Pro, який має 12 Мп камеру.

Всередині смартфона буде новий чип A18 Pro, створений за тим самим 3-нанометровим техпроцесом що й A17 Pro. З допомогою модему Snapdragon X75, 5G інтернет з’єднання на пристрої зможе видавати швидкість завантаження до 7,5 Гбіт/с.

Також очікується, що Apple представить менш потужну версію чипа A17 для iPhone 16 замість використання A17 Pro. Смартфон матиме 8 ГБ оперативної пам’яті, замість 6 ГБ в A16 Bionic, та не матиме підтримки нового модему 5G. Крім того, звичайна та Plus моделі отримають Wi-Fi 6e, а не новий Wi-Fi 7.