Компанія Ubisoft оголосила про призначення українки Ольги Сендзюк керівницею студій Ubisoft Kyiv та Ubisoft Odesa.

Це вперше українськими студіями Ubi, які були створені у 2008 та 2018 роках відповідно, керуватиме громадянин/громадянка України. Раніше цю позицію займали менеджери, переведені з закордонних підрозділів Ubisoft.

Крім того, слід зазначити, що попри збалансований розподіл на керівних ролях між жінками й чоловіками в Ubisoft, це дуже рідкісний випадок, як в Ubi, так і в індустрії загалом, коли посаду такого рівня займає жінка.

Ольга Сендзюк закінчила Донецький національний університет (2005) за спеціальністю “Економіка” та Київський національний економічний університет (2013) за спеціальністю “Право”, а зараз здобуває MBA-освіту у Києво-Могилянській Бізнес-Школі.

Пропрацювавши понад 14 років в консалтингу у відомій компанії Ernst & Young (зараз EY), Ольга приєдналася до Ubisoft у 2021 році як фінансовий та адміністративний директор українських студій. Відтоді вона відігравала важливу роль у забезпеченні безперервної роботи Ubisoft в Україні, особливо з початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року. Вона змінила керуючого директора Жан-Філіпа П’єшо, який прийняв рішення піти з посади після 2,5 років управління студіями.

«Для мене велика честь взяти на себе роль керівниці наших студій у Києві та Одесі, – сказала Ольга. – Мене безмежно надихає стійкість наших українських команд протягом останніх двох років, і я з нетерпінням чекаю можливості працювати з ними і продовжувати будувати майбутнє наших студій».

Наразі в студіях Ubisoft Kyiv та Ubisoft Odesa працюють близько 800 співробітників (станом на травень 2022 р. ця цифра становила 1 120 робітників згідно з даними gamedev.DOU.ua). Ubisoft Kyiv та Ubisoft Odesa беруть участь у розробці майже усіх великих проєктів Ubisoft, остання їх робота – Assassin’s Creed Mirage, яка вийшла тиждень тому. Наступний реліз, Avatar: Frontiers of Pandora, заплановано на 7 грудня 2023 р.

Бажаємо Ользі успіхів на новій посаді та сподіваємося, що українські студії Ubisoft зможуть нарешті отримати власний великий проєкт, наприклад, Assassin’s Creed Sich. Крім того, маємо надію, що призначення українки на таку важливу посаду допоможе нарешті отримати українську локалізацію у майбутніх іграх Ubisoft.