Вже традиційно Sony починає “додаткову” роздачу ігор для дорожчих тарифів PS Plus у другій половині місяця, через пару тижнів після загального анонсу для всіх пакетів, включно з базовим PS Plus Essential. Так, з 17 жовтня для передплатників тарифів Extra і Premium стануть доступні такі ігри для PS4 і PS5:

Gotham Knights (PS5) — action/RPG у всесвіті коміксів Batman: Gotham Knights. Гра вийшла рік тому і має змішані відгуки як критиків, так і гравців.

Disco Elysium: The Final Cut (PS4, PS5) — естонська рольова гра, розробники якої надихалися проєктами BioWare, зокрема Planescape: Torment.

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes (PS4, PS5) — драма у жанрі survival horror від Supermassive Games, розробника, що спеціалізується саме на такому типу відеоігор, які більше схожі на інтерактивні фільми жахів (Until Dawn, The Quarry). House of Ashes — це третя частина першого сезону (з двох запланованих) у серії The Dark Pictures Anthology.

Alien: Isolation (PS4) — не новий вже survival horror (гра вийшла у 2014 р.), події якого відбуваються у всесвіті “Чужого”, а точніше — через 15 років після катастрофи на “Ностромо”. Головною героїнею Alien: Isolation є донька Еллен Ріплі — Аманда, яка намагається дізнатись, що сталося з її матір’ю.

Dead Island Definitive Edition (PS4) — ремастер першої частини Dead Island, action/RPG з елементами survival horror, в якій головному герою доведеться виживати у світі після зомбі-апокаліпсису.

Outlast 2 (PS4) — психологічний горор з виглядом від першої особи. Головний герой не здатний протистояти своїм ворогам, тому йому доведеться багато переховуватися або тікати.

Elite Dangerous (PS4) — відомий космічний симулятор з реалістичним зображенням нашої галактики у масштабі 1:1.

FAR: Changing Tides (PS4, PS5) — пригодницький сайд-скролер, в якому головний герой керує кораблем у постапокаліптичному світі.

Gungrave G.O.R.E. (PS4, PS5) — екшен від третьої особи, геймплей якого нагадує “класику” — Devil May Cry.

Eldest Souls (PS4, PS5) — двомірний souls-like з піксельною графікою.

Röki (PS4, PS5) — пригодницька гра про дівчину, що намагається врятувати свого молодшого брата. За жанром це “осучаснений” point-and-click, де гравець збирає предмети, які потім використовує для вирішення головоломок.

Додатково каталог “класики” тарифу PS Plus Premium поповниться наступними іграми: Tekken 6 (PS4, PS5), Soulcalibur: Broken Destiny (PS4, PS5), Ape Escape Academy (PS4, PS5) та IQ Final (PS4, PS5).