Аналітики з CCS Insight зробили кілька передбачень про ринок смартфонів після 2024 року. Одне з передбачень полягає у тому, що смартфони отримають екрани, які зможуть самостійно відновлюватися після незначних пошкоджень. Про це розповіли CNBC.

«Зараз є люди, які працюють над певними новими технологіями, й це виглядає так, наче подібній ідеї зможуть дати нове дихання. Ми не говоримо про дивовижне відновлення розбитих екранів. Мова йде про більш косметичні подряпини»

— Головний аналітик CCS Insight, Бен Вуд

Кілька компаній вже намагались втілити ідею екранів, які самовідновлюються, в життя. В 2013 році LG випустили телефон G Flex, який мав вертикально вигнутий екран і «самовідновлюване» покриття на задній кришці.

Motorola у 2017 подала патент на екран, виготовлений із «полімеру з пам’яттю форми», який у разі тріщини мав би відновлюватися з допомогою нагрівання. Apple також подавала патент на екран для складаного телефону, який мав би самовідновлюватися після незначних пошкоджень.

Звичайно ж, що для досягнення подібних технологій та застосування їх в комерційних продуктах, компаніям доведеться вкласти чимало грошей та ресурсів у дослідження та розробку. Крім того, користувачі також повинні будуть розуміти, якого саме рівня пошкодження зможуть відновлюватися. А наскільки таке передбачення взагалі близьке до правди побачимо через кілька років.