Нарешті він приїхав! Новий кросовер Mitsubishi Outlander вже не лише «існує десь там у світі», але відтепер доступний також і в Україні. Автомобіль повністю новий: платформа, кузов, дизайн, салон, оснащення. Але раптом – атмосферний двигун?! Так, давайте все по черзі…

Новий Mitsubishi Outlander – й справді новий

Отже, маємо кросовер Mitsubishi Outlander четвертого покоління. Так-так, саме четвертого: адже «третій» Mitsubishi Outlander колись радикально змінив зовнішність – через що його можна помилково вважати автомобілем наступного покоління. Але це не так. Та навіть скажу більше: «третій» Mitsubishi Outlander був побудований на платформі GS, що вперше з’явилась на Mitsubishi Outlander XL (або Mitsubishi Outlander другого покоління) та вирізнялась незмінною 2,67-метровою колісною базою. Проте тепер все геть інакше!

Новий «четвертий» Mitsubishi Outlander отримав новий дизайн: зверніть увагу на фари у «щоках» бампера, на лінію підвіконня або на вузькі ліхтарі, що майже сягають центру кришки багажника. Також автомобіль отримав нову платформу та новий кузов підвищеною жорсткістю (використано багато сталі надміцних сортів). Нарешті, варто відзначити й зростання габаритів автомобіля: довжина сягнула 4,71 метра; ширина складає 1,86 метра; висота нараховує 1,74 метра; колісна розтягнулась до 2,706 метри. Максимальна комплектація Mitsubishi Outlander може запропонувати 20-дюймові колісні диски.

Отже, повністю повістю новий автомобіль! Хоча незмінний за своєю суттю: це кросовер середнього класу, в нього несучий кузов та повністю незалежні підвіски коліс, двигун встановлено поперечно, плюс CVT-варіатор та повний привод. Й ось на останніх пунктах варто зупинитись окремо.

Атмосферний двигун в часи тотального «турбо»

Саме так: «четвертий» Mitsubishi Outlander в версіях для України отримує 2,5-літровий 4-циліндровий атмосферний двигун. Це бензиновий мотор з кодом PR25DD, що вирізняється високим ступенем стиснення (12:1) та безпосереднім упорскуванням пального. Такий двигун видає потужність 184 к.с. та розвиває 244 Нм крутного моменту.

Трансмісія для нас також одна – поєднання CVT-варіатора та повного приводу S-AWC з кількома режимами роботи. Маючи таку техніку, новий Mitsubishi Outlander здатен прискорюватись до «сотні» за 10,6 секунди та набирати 187 км/год максимум. Заявлений рівень споживання пального по місту складає 10,5 л на 100 км, а ось на трасі має бути 6,8 л на 100 км.

Новий Mitsubishi Outlander отримав новий атмосферний 2,5-літровий мотор – це може стати перевагою автомобіля для «старовірів», які не довірять маленьким турбодвигунам під капотами великих автомобілів. У парі з двигуном працюють CVT-варіатор та повний привод з можливістю вибору режимів руху.

Але чи не вийде так, як з технічним «родичем» Nissan X-Trail нового покоління? Нагадаю: він також починав кар’єру з 2,5-літрового «атмо», але поки доїхав до України – то вже отримав 1,5-літровий 3-циліндровий «турбо» та гібридно-електрифіковані версії. Тим більш, для інших ринків в гамі нового Mitsubishi Outlander заявлений PHEV-гібрид та 1,5-літровий турбомотор (але 4-циліндровий).

В салоні – більше місця та технологій

До речі, всередині нового Mitsubishi Outlander також можна знайти певні натяки-згадки про Nissan X-Trail: наприклад, схожий блок 3-зонного «клімату», мультимедійна система, цифрова панель приладів. Але загалом салон Mitsubishi Outlander виглядає оригінально та сучасно. І так – тепер тут є 3-зонний «клімат» (окрема зона для задніх пасажирів) й повністю цифрова панель приладів у вигляді 12,3-дюймового дисплея. А ще є аудіо BOSE, адаптивне дальнє світло, панорамний скляний дах. Хоча, звісно, все залежить від комплектації. Отже…

Автомобіль Mitsubishi Outlander в комплектації INTENSE пропонує: семимісний салон (три ряди сидінь), фронтальні та бокові подушки безпеки, бокові шторки безпеки, подушку для колін, електропривод кришки багажника з сенсорним відкриттям, мультимедійну систему з 8-дюймовим дисплеєм, камеру заднього огляду, круїз-контроль, тризонний «клімат», світлодіодні фари, легкосплавні 18-дюймові колісні диски тощо. Вартість Mitsubishi Outlander 2.5 CVT 4WD INTENSE – від 1,75 млн грн або $45,8 тис.

На рівень вище розміщена комплектація ULTIMATE, де додано наступне: система запобігання фронтальному зіткненню, контроль рядності руху, моніторинг «сліпих зон» дзеркал, попередження про перехресний рух позаду, аудіо BOSE, камери кругового огляду, адаптивний круїз-контроль, підігрів другого ряду сидінь, шторки на вікнах позаду, панорамний скляний дах, бездротова зарядка, збільшені 20-дюймові колісні диски, оздоблення салону комбінованою шкірою та алюмінієм, адаптивне дальнє світло тощо. Вартість Mitsubishi Outlander 2.5 CVT 4WD ULTIMATE – від 1,895 млн грн або майже $49,6 тис.

Новий Mitsubishi Outlander – це одразу 7-місний салон та 3-зонний «клімат», цифрова панель приладів та електропривод кришки багажника (до речі, останній пропонує 478 літрів простору). А у максимальній комплектації – ще й розкішне оздоблення, повний перелік систем активної безпеки, «панорама» та круговий огляд. Але ціна $45-50 тис. – чи це не занадто?

Дякувати, у дилерів ще є певний запас Mitsubishi Outlander третього покоління: там цінники куди нижче. Й водночас тепер є повністю новий Mitsubishi Outlander – сучасний, технологічний, «просунутий». Який гідно закриває питання про оновлення популярної моделі та дає відповідь на всі очікування. Аби ще цінник трошки знизили – то, здається, було б майже ідеально…