Мюнхенський стартап Orbem розробив унікальну технологію сканування. В межах розробки він використовує метод діагностики МРТ та штучний інтелект. Про це пише TechCrunch.

Свою технологію Orbem успішно застосовує на яйцях. Вона дозволяє компанії безконтактно визначати стать майбутніх курчат. І все це лише за одну секунду.

Такі методи мають чимало переваг. Приміром, вони дозволять припинити практику вибраковування одноденних курчат-самців, які не нестимуть яйця і тому вважаються надлишковими.

В Orbem стверджують, що перевірили вже близько 20 млн яєць та навіть вийшли на рівень прибутковості. Однак це – не єдина сфера, в якій стартап може бути ефективним.

Приміром, технологію допоможе виявити паразитів у горіхах. Та навіть класифікувати горіхи, що дозволить їхнім власникам вдаватися до динамічного ціноутворення на свою продукцію.

І, звісно, Orbem – це потенційна можливість сканувати людське тіло.

Німецька компанія розпочала свою діяльність у 2019 році. Її засновники познайомилися під час навчання в Мюнхенському технічному університеті й створили Orbem на базі цього навчального закладу. Раніше стартап зміг залучити 10 млн євро інвестицій. Тепер йому вдалося залучити ще 30 млн євро.