Якийсь нескінченний «час японців» останніми днями… Але що поробиш: скоро місцевий автосалон, то ж японські автомобільні компанії намагаються анонсувати якомога більше власних цікавих новинок.

Наприклад, ось ще одна – концепт Nissan Hyper Adventure: вільне втілення ідеї про те, як може виглядати кросовер середнього класу. Якщо хочете – це «Nissan X-Trail на батарейках». Чим цікавий?

Звісно, одразу увагу привертає дизайн: прямі лінії, гострі кути, великі колеса. Схоже, компанія Nissan шукає для себе новий майбутній стиль та дизайн – й ось Nissan Hyper Adventure є одним з кроків на цьому шляху.

Цікаво виконані дверцята: передні відкривають вбік, задні підіймаються нагору. Проте таке рішення навряд дістанеться серійного автомобіля. А ось П-подібний ліхтар навколо заднього скла – цілком можливо.

Крім того, концепт Nissan Hyper Adventure може запропонувати й кілька оригінальних ідей облаштування салону. По-перше, цифровий дисплей на всю ширину передньої панелі, що наче перетікає у лобове скло. По-друге, рухомий задній диван – він може обертатись навколо своєї осі та наче «перекидатись» в багажник: чудове рішення для пікніка!

Щодо техніки, то інформації обмаль. Лише відомо, що концепт-кар Nissan Hyper Adventure – це електромобіль з технологією V2X: тобто, він може віддавати електроенергію зовнішнім споживачам. Також відомо про технологію e-4ORCE: тобто, тут повний привод, що реалізований кількома електромоторами.

Якщо в майбутній серійних моделях Nissan буде втілено хоча б половина ідей цього концепту, то автомобільне майбутнє точно буде цікавим! Згодні?