Команда фестивалю Indie Cup та ініціативи Ukrainian Games анонсує старт конкурсу Indie Cup Ukraine’23. Це вже другий івент Indie Cup, присвячений виключно українським інді-іграм. Подати свою гру для ПК чи мобільних пристроїв можна на сайті конкурсу до 7 листопада 2023 р.

Для розробників Indie Cup Ukraine’23 – це можливість показати свою ще не випущену гру експертам, а також поборотися за перемогу в конкурсі. Учасники зможуть познайомитися із видавцями, інфлюенсерами, пресою та іншими потенційними партнерами. Найкращі ігри також отримають письмові коментарі від суддів конкурсу. Участь в Indie Cup Ukraine’23 безоплатна.

Що на вас чекає на фестивалі Indie Cup Ukraine’23:

Конкурс розробників. Розробники подають свої ще не випущені проєкти на одну або декілька фестивальних номінацій. Ігри, що відповідають критеріям конкурсу, оцінює журі експертів. Найкращі ігри отримають відзнаки та письмовий фідбек від журі фестивалю.

Журі фестивалю. Протягом двох раундів конкурсу ігри оцінюватиме незалежне журі. В журі минулорічного Indie Cup Ukraine залучалися фахівці з компаній Remedy Entertainment, CD Projekt RED, Bloober Team, Vostok Games, Red Beat, Plarium, Wargaming.net і багатьох інших, а також українські журналісти (представник «Межі» теж) та інфлюенсери.

Розпродажі. Найцікавіші ігри Indie Cup Ukraine’23 зможуть взяти участь у нових розпродажах Indie Cup Celebration і Ukrainian Games Festival у Steam наступного року.

Розклад Indie Cup Ukraine’23:

  • Приймання проєктів: 10 жовтня – 7 листопада
  • Перший етап суддівства: 9 листопада – 27 листопада
  • Презентація номінантів: 29 листопада
  • Другий етап суддівства: 30 листопада – 18 грудня
  • Презентація переможців: 20 грудня

Indie Cup Ukraine’23 – це повністю благодійний фестиваль. До 20 грудня 2023 р. на сайті конкурсу аудиторія Indie Cup може пожертвувати гроші на ряд ініціатив на підтримку України. Перша з них – це збір на дрон DJI Mavic 3T, кошти з якого організатори передадуть волонтерам Павлу Бондаренку та Наї Новак, які системно займаються забезпеченням Збройних Сил України.

Також організатори запрошують ігрові компанії долучитись до зборів. Індустріальні бізнеси, які пожертвують від $1000, отримають статус партнера Indie Cup Ukraine’23, а також брендинг на сайті і згадки в соціальних мережах фестивалю.

Нагадаємо, минулого року в Indie Cup Ukraine’22 взяли участь 60 ігор від вітчизняних розробників.