Холдинг VEON, який серед іншого є власником компанії «Київстар», сьогодні опублікував пресреліз, в якому йдеться про фіналізацію продажу своїх російських активів «Вымпелком» (PJSC VimpelCom) та остаточний вихід з ринку рф. Компанія анонсувала продаж майже рік тому.

В повідомленні окремо наголошують на тому, що угода продажу активів не передбачає можливості їх зворотного викупу. Тобто це повний вихід з ринку рф з подальшим фокусом на ринках інших країн.

«Закриття угоди та завершення нашого виходу з росії дозволяють нам повністю зосередити нашу енергію на подальшому розвитку, задовольняючи зростальний попит на наших ринках — Пакистані, Україні, Бангладеші, Казахстані, Узбекистані та Киргизстані — за допомогою нашої стратегії цифрового оператора» — коментує CEO VEON Каан Терзіоглу.

Також пан Терзіоглу додатково подякував всім зацікавленим сторонам та регуляторним органам, зокрема Міністерству фінансів США, за підтримку. Разом з цим він наголосив на «набагато сильнішій позиції для реалізації стратегічних пріоритетів» компанії.