Телекомунікаційний холдинг VEON, якому також належить «Київстар» в Україні, повідомляє, що продає російську компанію «Вымпелком», якій своєю чергою належить бренд «Билайн».

Про це розповідає AIN.

«Вымпелком» повністю володіє брендом «Билайн», надає стільникові послуги, а також дротовий та бездротовий доступ до інтернету. Російські ЗМІ повідомляють, що за планами VEON є передача бізнесу російському топменеджменту.

Пресслужба оператора поскаржилася, що російська влада наклала на компанію чимало обмежень через іноземний холдинг у «недружній» юрисдикції, що ускладнює становище компанії у порівнянні з конкурентами. «Билайн» підтвердив початок реструктуризації володіння оператором.

Хоча серпневий звіт VEON демонстрував зростання виторгу в другому кварталі цього року (до $2,01 млрд, половина з яких йде від російського бізнесу), холдинг попереджав про можливі ризики подальшого розвитку мережі в росії. І не через війну чи санкції, а через проблеми з забезпеченням обладнання.

Також зазначається, що «Вымпелком» не цурається співпрацювати з російським урядом та допомагає проводити зв’язок на окуповані з 24 лютого українські території. Компанія також уникає слова «війна» у своїх пресрелізах та до останнього займалася розвитком свого російського бізнесу.