Державний застосунок «Дія» пропонує все більше зручних сервісів для українців. На цей раз очільник Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров пропонує випробувати сервіс заміни водійського посвідчення, за яким навіть не доведеться їхати у сервісний центр МВС.

Так, в разі заміни, втрати, пошкодження, або бажання оновити старе водійське посвідчення на новіший зразок, це можна зробити за допомогою «Дії». Заразом водії-початківці, яким потрібно замінити перше «дворічне» водійське посвідчення на постійне, також можуть скористатися послугою.

Замовити доставлення нового документа можна кур’єром, або на зручне відділення «Нової пошти». Звісно, якщо послуга доставлення не потрібна, нове посвідчення можна буде забрати в сервісному центрі.

Наразі послуга доступна в режимі бета-тестування, проте спробувати її можуть всі охочі.

Нагадаємо, що замовити нове посвідчення водія через «Дію» можна було й раніше, проте варіантів доставлення нового документа на той момент не пропонували. Також в Україні в принципі дозволяється користуватися лише цифровим варіантом такого посвідчення.