Відтепер у «Дії» можна замінити посвідчення водія. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України на своїй сторінці в Facebook.

«Замінюйте посвідчення водія за кілька кліків на дивані, в офісі, кафе — онлайн. Можете подати заяву про заміну посвідчення в застосунку Дія та забрати готове водійське в сервісному центрі МВС. Або ж взагалі відмовитися від пластикового документа й отримати е-посвідчення водія», – йдеться в повідомленні.

Серед причин для заміни посвідчення тут назвали: втрату або пошкодження водійського, зміну прізвища, закінчення терміну дії першого посвідчення у водія-новачка або бажання обміняти пластик на діджитал.

Щоб скористатися послугою, необхідно авторизуватися в застосунку, натиснути «Послуги» та вибрати «Заміна посвідчення водія». Далі треба обрати причину заміни, сервісний центр, де зручно забрати документ, та підтвердити контактні дані й підписати заяву.

«Після цього протягом 10 хвилин маєте оплатити послугу, інакше заява анулюється. І все — очікуйте запрошення до вибраного сервісного центру, щоб забрати нове пластикове посвідчення. Або ж просто зачекайте, коли Дія надішле push-сповіщення про готовність цифрового документа», – додали у відомстві.

Нагадаємо, що з 14 грудня в Україні можна відмовитися від пластикового посвідчення водія та користуватися тільки електронним.