Видавець Lesser Evil сповістив про вихід кримськотатарської локалізації гри про операторів українських військових дронів Death From Above від фінської студії Rockodile. Здається це перша гра на Steam, в який з’явилася кримськотатарська.

Весь текст гри, включно із меню та субтитрами, було перекладено кримськотатарською носіями мови. Крім того, у грі з’явився і новий контент – кримськотатарскі скіни для дрона та оператора.

«Населення Криму – домівки кримських татар – вже дев’ятий рік мешкає під російською окупацією, – каже CEO Lesser Evil Гендрік Лессер – Винищення мови та культури – головні ознаки насильницького імперіалізму. Тому ми давно хотіли перекласти Death From Above рідною мовою корінних мешканців Криму».

Нагадаємо, Death From Above – це аркадний симулятор керування дроном, події якого відбуваються під час російського вторгнення в Україну. Ви граєте за українського військового оператора дрона, який бореться з окупантами, збирає цінне спорядження та відновлює лінії комунікації.

30% чистого прибутку від продажів гри перераховуються українським благодійним організаціям, фондам «Повернись живим» та «Армії дронів». Щойно розробка окупиться, обсяг пожертв збільшиться до 70% чистого прибутку, а решта 30% піде на розробку нового контенту для гри. У квітні 2023 р. компанія вже перерахувала за цією схемою €7500, крім того, окремий донат на €2500 пішов на користь жертв злочинного руйнування росіянами Каховської ГЕС.

Death From Above доступна у Дочасному доступі Steam за ціною 225 грн. Гра має дуже схвальні відгуки та Steam-рейтинг 98%. Судячи зі статистики, продажі гри складають 6-8,5 тис. копій, що досить непогано для нішового інді-проєкту.